Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Έρωτας στις Σπέτσες - Κώστας Γαρμπής, Κώστας Ασίνης, Αννίβας Αννίβα Αρνέλλος




Έρωτας στις Σπέτσες 

Κώστας Γαρμπής, Κώστας Ασίνης, Αννίβας Αννίβα Αρνέλλος

Ένας μεσόκοπος δικηγόρος, στεγνός και σχολαστικός, με γλώσσα γεμάτη συμβατικότητα η οποία κρύβει πανουργία και δολιότητα (mièvrerie), αρχίζει ξαφνικά να βασανίζεται από εσωτερική κενότητα και ανασφάλεια. Πλαστές είναι οι αξίες του ή το πλαίσιο μέσα στο οποίο ορίζονται και διακηρύσσονται;
Ακριβώς τότε ερωτεύεται μια νεαρή συνάδελφό του, η οποία τον μυεί στην «οργανική έννοια» της ευτυχίας και στις προοπτικές ενός «ανώτερου κοινωνικού προϊόντος». Ο κόσμος του ανατρέπεται και συντρίβεται. Εν μέσω μιας αρχόμενης οικονομικής κρίσεως η οποία δείχνει ότι θα χειροτερέψει (καλοκαίρι 2007) αποφασίζει πανικόβλητος ν’ αποσυρθεί, να μειώσει στο ελάχιστο τη «βιολογική σφαίρα» και να δώσει όλους τους κρίσιμους αγώνες μέσα στην ψυχή του.
Τότε είναι που γνωρίζει τη δεύτερη γυναίκα, ακόμα πιο ηδονική, η οποία τον αποδομεί και τον αποσυνθέτει πλήρως με τις άκρως ματεριαλιστικές κοινωνικές απόψεις της και με εκείνες του «παράλληλου έρωτα». Ο ήρωάς μας καταποντίζεται: «Βεβορβόρωμαι γαρ, και ρερύπωμαι και ζοφώδης ο τάλας γεγένημαι». Εκείνο το καλοκαίρι στις Σπέτσες, υπήρξε καθοριστικό για την υπόλοιπη ζωή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου